Vandra Jämtlandstriangeln

Jämtlandstriangeln är totalt 47 kilometer lång och är en fantastisk upplevelse för dig som ska fjällvandra. Leden är lättillgänglig och välmarkerad hela vägen. Vår rekommendation är att du ändå alltid ska ha med dig både karta och kompass på fjället, glöm inte heller att meddela någon om din planerade rutt. 

De flesta som ska vandra Jämtlandstriangeln väljer att inleda vandringen från Storulvån du enkelt tar dig med bil eller buss. Från Storulvån är den generella rekommendationen att börja med att ta sikte på Sylarnas fjällstation. Därifrån kan man göra en avstickare och bestiga toppen på Sylmassivet eller andra fina dagsvandringar. Största anledningen till att de flesta väljer att börja med Sylarna är att det då blir en lite tuffare start och en enklare avslutning när man är på väg hem.

Vandra Jämtlandstriangeln dag för dag

Första dagsetappen mellan Storulvån och Sylarna förväntas ta ungefär 6 timmar och är ca 16 kilometer lång varav de sista 3 kilometrarna får ses som de tuffaste, ha därför lite extra energi med i ryggsäcken.

Andra dagens vandring lämnar man Sylarna för att ta sikte på Blåhammaren (OBS. Det är här vissa väljer att stanna en extra dag vid Sylarna för att bestiga toppen på Sylmassivet). Till Blåhammaren är det 19 kilometer vilket gör det till den längsta dagsetappen. Ungefär halvvägs hittar man ett rastskydd som man kan ha som delmål för dagen.

Tredje och sista dagen ska ni tillbaka till Storulvån igen. Vandringen är totalt 12 kilometer och när ni är åter vid Storulvån har ni klarat av 47 kilometer vandring och kan unna er något gott att äta:) Sista etappen uppskattas ta ungefär 5 timmar. Längs med vandringsleden passerar ni bland annat Ulvåtjärn där både rast och bad rekommenderas och vädret tillåter.

Får du blodad tand och vill fortsätta fjällvandra rekommenderar vi att du besöker fjallvandra.nu för mer inspiration.

Här kan du läsa mer om du vill tälta runt Jämtlandstriangeln

Go tur!