Så reser du till Jämtlandstriangeln

Vare sig du vill resa med egen bil, klimatsmart med tåg eller buss så är Jämtlandstriangeln en lättillgänglig led både sommar och vinter.

Åk hit med bil

Till Storulvåns fjällstation kan du ta dig enkelt hela vägen fram till ledens start. Åker du bil parkerar du vid fjällstationen och är sedan redo för ditt fjälläventyr. På Fjällstationen kan du köpa mat och bo över om du vill. Till Storulvåns fjällstation ligger 16 mil från Östersund, 35 mil från Sundsvall och 71 mil från Stockholm.

Tåg till Jämtlandstriangeln

Storulvåns fjällstation ligger utanför Duved, det är också där du hittar närmsta tågstation. Både SJ och Snälltåget har avgångar som stannar i Duved under vintersäsongen. Sommartid är det mestadels SJ som åker hit men även Snälltåget har ett fåtal avgångar.  Därifrån tar du sedan buss eller taxi till fjällstationen. Kolla upp avgångstider osv innan din avresa. Taxi bokas senast klockan 17.00 dagen innan din ankomst till Duveds station. Läs mer om bussen på http://www.wansethbuss.se.

Buss till Jämtlandstriangeln

Föredrar du att åka buss så får du i så fall ta sikte på Åre eller Duved och därifrån byta till lokalbuss eller taxi.

Flyg

Närmsta flygplats hittar du i Östersund. Där kan du boka en hyrbil som tar dig de sista 2 timmarna till Jämtlandstriangelns start vid Storulvån.

Alternativ till Jämtlandstriangeln

Ett alternativ till den traditionella Jämtlandstriangeln är att istället utgå från Ljungdalen i Bergs kommun. Då du inte har samma start och slut är detta en rutt som framförallt lämpar sig för dig som vill åka kollektivt. Du åker i så fall till Ljundalen och inleder vandringen från Kläppen. Första fjällstationen att ta sikte på är Helags Fjällstation där du också hittar Sveriges sydligaste glaciär. Turen fortsätter sedan till Sylarna och Blåhammaren för att sedan avslutas vid Storulvån. Därifrån kan du sedan ta dig med buss eller taxi till Duved för vidare transport hemåt. Denna alternativa rutt innebär 6 mil vandring eller skidåkning om du väljer den närmsta vägen, det blir inte heller en triangel men det är en fin tur:) Ordinarie Jämtlandstriangel är 47 kilometer.

Tillbaka till startsidan för att läsa mer om Jämtlandstriangeln.